Hlavní obsah

Ruský panelák se proměnil v ledové peklo. Uvnitř žijí čtyři rodiny

Novinky, nčs
Irkutsk

Nezáviděníhodná situace potkala v novém roce obyvatele panelového domu v ruském Irkutsku. Po kolapsu topných trubek v domě se proměnilo obydlí čtyř rodin doslova v ledový palác. Venkovní teploty přitom klesají hluboko pod bod mrazu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V panelovém domě v Irkutsku prasklo potrubí, objekt zvenku i zevnitř pokryl ledVideo: AP

 
Článek

Panelový dům sloužil v minulosti jako kolej pro vojenskou školu a ubytování pro zaměstnance školy. Když však byla v roce 2009 škola uzavřena, většina obyvatel se z domu odstěhovala a budova přestala být udržována, zůstalo pouze vytápění a teplá voda. Ani to ale neodradilo čtyři rodiny, aby v domě zůstaly bydlet.

Když však v prosinci loňského roku praskly topné trubky, nastaly pro rezidenty krušné časy. Na budově se začala tvořit silná námraza, led roste i uvnitř domu.

Vzhledem k tomu, že budova nepatří městu, rozhodlo se jeho vedení nezasahovat. Rodiny uvnitř domu se tak zatím snaží přežít zimu a čekají na přemístění do náhradního ubytování. Bylo jim rovněž doporučeno obrátit se na soud, kde mají prokázat své právo na bydlení v domě, což by s jejich přemístěním údajně pomohlo.

Nastalou situaci převzal pod svá křídla vyšetřovací výbor Irkutské oblasti a gubernátor regionu Sergej Jeroščenko nařídil přemístění obyvatel do jednoho měsíce. Venkovní teplota přitom padá až k minus 14 stupňům.

Reklama

Výběr článků

Načítám