Hlavní obsah

Rozvedl se s manželkou, u oltáře skončil s tchyní

Novinky, nčs

Cesty lásky jsou skutečně nevyzpytatelné, což potvrzuje příběh britských manželů. Clive Blunden se po rozvodu zamiloval do své bývalé tchyně, kterou si v roce 2007 vzal. Vedla k tomu ale náročná právní cesta.

Foto: Profimedia.cz

Muž si vzal svoji tchyni. Ilustrační foto.

Článek

Dnes 65letý Blunden z anglického Warringtonu v hrabství Cheshire se poprvé oženil v roce 1977. S manželkou Irene mají dvě dcery, jejich manželství ale skončilo o osm let později. V roce 1989 začal Blunden randit s matkou své bývalé manželky Brendou a jejich láska začala kvést.

„Byl to normální vztah. Měl jsem čtyři roky po rozvodu. Povídali jsme si, zašli jsme na večeři, prostě úplně normální,“ uvedl Blunden. „Clive je pravý gentleman a stará se o mě,“ chválila svého partnera dnes 77letá Brenda.

Když se na konci devadesátých let minulého století rozhodli, že se vezmou, narazili na legislativní problém. Stovky let starý zákon ve Velké Británii neumožňoval jejich svatbu. Zákon měl doslova chránit rodinu, morálku a také děti před zmatkem.

Jakmile pár oznámil svatbu, byl Blunden dokonce zatčen a hrozilo mu až sedm let odnětí svobody. Pár tak svatbu odložil a začal roky trvající boj proti zákonům. K úspěchu dopomohlo i rozhodnutí evropských soudců pro lidská práva, kteří v roce 2005 povolili svatbu ženy s její tchánem. O dva roky později tak dostali zelenou i Clive s Brendou.

„Všichni si mysleli, že to vzdáme, ale ve skutečnosti to náš vztah ještě více posílilo,“ má jasno Clive.

Matku vymazala ze života

Svatby se nezúčastnila Irene, která o své matce prohlásila, že pro ni přestala existovat. „Ta žena, která se na fotkách směje s mým exmanželem, to je pro mě někdo úplně cizí,“ řekla dnes již znovu vdaná žena.

Bývalého manžela také obvinila z násilí, které mělo stát za rozvodem. To ale Clive i jeho současná manželka odmítli. Za rozvodem podle nich stály noční směny Irene, která tak neměla dostatek času na rodinu.

Manželství páru vydrželo, žijí spolu šťastně a vztah trvá už přes 30 let. Zároveň dvojice dokázala porazit zákon, který dlouhé roky v podobných případech svatbě bránil.

Reklama

Výběr článků

Načítám