Hlavní obsah

Rozhněvaný slon rozbil kly čelní sklo autobusu, řidič zůstal ledově klidný

Novinky, Martin Vlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatická scéna se odehrála v sobotu v obci Coonoor v indickém státě Tamil Nadu. Rozhněvaný slon tam zaútočil na autobus plný lidí a kly rozbil jeho čelní sklo. I díky řidiči dopravního prostředku, jenž zachoval klid, se chobotnatec po chvíli uchýlil do přilehlých lesů, píše deník Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Slon rozbil čelní sklo autobusu plného lidí Video: Newsflare, AP

 
Článek

Autobus převážel státní zaměstnance z města Kotagiri do asi hodinu jízdy vzdáleného Mettupalayamu.

Na záběrech, které poskytla agentura AP, je vidět, jak řidič s autobusem couval a agresivní slon jej naháněl. Když řidič zastavil, zvíře se k dopravnímu prostředku přiblížilo a kly rozbilo jeho čelní sklo.

Foto: Newsflare, AP

Slon rozbil čelní sklo autobusu plného lidí

Po chvíli se řidič rozhodl změnit strategii – zhasl motor a začal vyčkávat. Slon pak ještě jednou do čelního skla udeřil, po krátké době se však podle informací tamních zpráv uchýlil do přilehlých lesů, díky čemuž mohl autobus pokračovat v cestě.

„Obrovský respekt řidiči tohoto vládního autobusu v Nilgiris (okres v indickém státě Tamil Nadu, pozn. redakce), jenž zachoval klid i přes děsivé zásahy do autobusu rozhněvaným slonem. Cestujícím pomohl dostat se zpět do bezpečí. Přesně proto se říká, že klidná mysl dokáže dělat divy,” okomentoval incident na Twitteru vládní zástupce Supriya Sahu.

V Thajsku se do kuchyně proboural mlsný slon

Koktejl

Podobný incident se minulý měsíc odehrál i v thajském národním parku Khao Yai. Sloní samec tam zaútočil na sochu slona, kterou shodil na zem.

Podle pracovníků parku se s největší pravděpodobností domníval, že jde o reálného slona, kterého považoval za svého soka.

„Sloní samci obvykle bojují o samice, takže si asi myslel, že je to skutečný slon, kterému musí ukázat svoji dominanci,” řekl serveru Mirror zástupce národního parku Ple Srichai.

Reklama

Výběr článků

Načítám