Hlavní obsah

Řidiči se vrátilo auto ukradené před 22 lety

Novinky, vps

Pokud dojde ke krádeži auta, tak je šance na vrácení malá. A už vůbec ne po 22 letech. Přesně to se však stalo jednomu Jihoafričanovi z Pretorie, kterému policie dala zpět jeho vůz dávno poté, co už zapomněl, že ho vlastně měl.

Foto: Seshego Police

Goosenovi se auto vrátilo ve výborném stavu.

Článek

Derrick Goosen přišel o svou Toyotu Corollu v roce 1993, uvedl ve středu zpravodajský web news24.com. Moc dlouho ji nevlastnil a navíc ani neměl pojištění, takže mohl jen doufat, že se vůz podaří najít. Ubíhaly týdny, měsíce a nakonec roky bez jediné stopy po jeho voze.

Na vůz už zapomněl, chvíli tak musel přemýšlet, když mu před pár týdny zavolal policista Kwakwa Ntokola a ptal se ho, zda náhodou kdysi nejezdil corollou. Policie totiž vůz zabavila v listopadu loňského roku v provincii Limpopo. Sice měl seškrábané číslo motoru, ale policistům se podařilo dát čísla dohromady a spojit auto s Goosenovým případem, který byl stále otevřený.

Auto je v dobrém stavu

Ntokola pak procházel staré záznamy a snažil se Goosena dohledat, což se mu po nějakém čase podařilo. Svůj starý vůz si nakonec převzal v úterý a setkal se i s Ntokolou, pro nějž měl jen slova chvály.

„Každý den čtete negativní zprávy o policii, takže jsem rád, že v tomto případě byl schopen tento policista najít mou osobu po 22 letech od krádeže,“ uvedl Goosen.

Dnes 45letý Jihoafričan hodlá auto znova zaregistrovat a dál s ním jezdit. Je totiž ve skvělé kondici a nic mu nechybí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám