Hlavní obsah

Řidič zdemoloval Lamborghini v rychlosti 376km/h, vyvázl nezraněn

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Austin

Při závodníkovi Richardu Holtovi museli minulou sobotu stát všichni andělé strážní, když vyvázl z hrozivě vypadající nehody téměř nezraněn. Holt, jenž jel rychlostí 376 kilometrů za hodinu v upraveném Lamborghini Gallardo za více než čtyři milióny korun, se na konci trasy několikrát otočil ve vzduchu a dopadl na zem. Utrpěl jen pár škrábanců.

Článek

Richard Holt se 23. října odpoledne zúčastnil akce zvané Texas Mile, kde závodníci soupeří o to, komu se podaří vyvinout nejvyšší rychlost do vzdálenosti jedné míle. Akce se koná jednou za půl roku v americkém Texasu.

Holtovi se sice jeho sportovním automobilem podařilo jet úctyhodných 376 kilometrů v hodině, ale jízda se mu mohla stát osudnou.

Původní rychlost byla při nehodě naštěstí snížena díky spuštěnému padáku, který vůz mírně zbrzdil, než se auto začalo bezvládně točit vzduchem.Příčinou nehody byl silný boční vítr, který narušil vyváženost italského sportovního vozidla.

Ačkoli se všichni přihlížející báli nejhoršího, závodník po chvíli sám vylezl z vraku automobilu. Ujali se ho záchranáři a odvezli jej do nemocnice.

Holt utrpěl jen několik pohmožděnin a odřenin. Podle lékařů muži zachránil život airbag.

Reklama

Výběr článků

Načítám