Hlavní obsah

Řidič předvedl neuvěřitelný výkon v parkování a získal titul rekordmana

Novinky, Markéta Klánská
Peking

Paralelní parkování mezi dvě auta je skutečné umění. Kdekdo se nezvládne vtěsnat do prostoru pro tank, natož aby řešil doslova každý centimetr jako nový světový rekordman. Ten se jmenuje Jüe Chan, pochází z Číny a parkování má skutečně v krvi. Během květnové předváděcí show v Pekingu zvládl zaparkovat na místo větší o pouhých 15 centimetrů než jeho auto.

BEZ KOMENTÁŘE: Rekordman zaparkoval na místo jen o 15 centimetrů větší než jeho auto

 
Článek

Když měl v dubnu letošního roku profesionální řidič - kaskadér Patrik Folco z Itálie při parkování k dobru jen 22 centimetrů, rozhodně asi nečekal, že jeho výkon v brzké době někdo trumfne.

Jenže pokořitel Jüe Chan z Číny přišel už koncem května a Folcův rekord doslova rozdrtil. Při představování zvláštní edice vozů značky Mini v Pekingu totiž zvládl zaparkovat na místě ještě o sedm centimetrů těsnějším.

Folca překonal hned počátkem dne, když zaparkoval do prostoru s rezervou 21 centimetrů. Pak ale nechal organizátory tak dlouho zmenšovat mezeru mezi stojícími auty, až se dostal na konečný rekordní výsledek.

Z ruky do ruky

Je ale otázkou, jak dlouho se Chan na pozici toho nejlepšího udrží. Titul rekordmana v paralelním parkování se totiž předává z ruky do ruky, za poslední dva roky změnil držitele hned pětkrát.

Senzaci z tohoto oboru udělal v dubnu 2011 Němec Ronny Wechselberger, vyhlášený mistr řízení, který zaparkoval na místo větší o 26 centimetrů, než bylo jeho auto.

Několik měsíců nato ho překonal Číňan Čang Chua, který se v čínské televizní show zaměřené na světové rekordy vešel s autem do prostoru ještě o dva centimetry menšího. Ani on se ale dlouho neradoval z titulu, porazil ho právě výše zmíněný Ital Folco.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám