Hlavní obsah

Richard Gere se v dětství styděl

Novinky, Korzo
LOS ANGELES

Herec Richard Gere patří k nejpřitažlivějším osobnostem filmového Hollywoodu. Touží po něm tisícovky žen, které však vůbec netuší, že v dětství byl stydlivým kloučkem. Jednu dobu se prý jeho rodiče dokonce obávali, že nebude mluvit.

Článek

Přesto se Gere vydal na hereckou dráhu, která zcela jeho chování změnila a vynesla ho na filmovou špici. V současnosti se nejvíce cení jeho vyrovnané civilní herectví.

Pětapadesátiletý lamač ženských srdcí se dnes směje, když si vybaví své rané dětství. Tehdy prý studem nemohl ani dýchat. Před veřejným vystoupením vždy pociťoval nesnesitelný strach.

"Moje máma a táta mi vyprávěli, že když jsem byl malý, měl jsem období, kdy jsem prý nechtěl vůbec mluvit. Dneska mi dochází, že si asi mysleli, že jsem nevěděl, jak na to. Ale já si přesto myslím, že je to jeden z hlavních důvodů, proč jsem se stal hercem. Poskytlo mi to prostředek, díky němuž jsem se konečně mohl vyjádřit," prohlásil herec.

Rodák z Philadelphie se po střední škole přihlásil na studia filozofie, ale po dvou letech se začal plně věnovat herectví. Ačkoli slavil úspěchy v Londýně, vrátil se do Hollywoodu a poprvé zazářil před kamerou ve filmu Americký gigolo. U nás proslul snímkem Pretty Woman.

Reklama

Související články

Gere a Hawnová zachraňují tibetské exulanty

O tom, že se Richard Gere hodně zajímá o Tibet a buddhismus, vědí nejen všichni v Hollywoodu, ale i Dalajláma. Teď si hvězda filmu Pretty Woman získala na svou...

Výběr článků

Načítám