Hlavní obsah

Ředitel rakouské školy vydal zákaz líbání

VÍDEŇ

Líbání a muchlování mezi chlapci a děvčaty zakázal ředitel sportovní základní školy v dolnorakouském Scheibbsu. Množství něžností, které si žáci navzájem bez zábran prokazovali, podle ředitele školy Andrease Handla překročilo únosnou mez.

Článek

Zákaz se vztahuje nejen na polibky na rty, ale i na přátelské hubičky na tvář mezi holkami. Handl tak vyvolal ve třídách stěží potlačované rozčarování už svou argumentací, totiž že učitelé se přece také nehubičkují. "Ptám se, jestli je škola tím pravým místem pro takové intimnosti," vysvětluje šéf.

Mezi žáky kolují zvěsti, že za vlepenou pusu mohou ze školy vyletět. Ředitel to však podle deníku Kurier nepotvrdil a ujistil, že s dětmi hodlá navázat dialog. Žáci se ale zlobí. "Všem nám to přijde úplně normální," brání se naštvaně studentky. Svým ratolestem dávají za pravdu i dospělí. "Pokládám to za podlost," nechala se slyšet matka jednoho ze studentů Ingrid Aigelsreiterová.

Okresní inspektor Leopold Schauppenlehner je o vývoji kauzy podrobně informován. Třídní učitelé už údajně se svými svěřenci o společenských mravech pohovořili. Ve školním řádu zákaz oficiálně zakotven není a nebude. "Pokud jde o zjevné výstřelky, měly by se řešit na rodičovských schůzkách," míní inspektor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám