Hlavní obsah

Britové chystají reálnou Hru na oliheň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seriál Hra na oliheň je natolik populární, že jeho reálnou verzi chystají po Abú Zabí také v Británii. Adaptace soutěže, která je v seriálu na život a na smrt, se zhostila společnost Universal Ents, která slibuje co nejvěrnější zážitek, tedy samozřejmě bez násilí a „eliminace” neúspěšných hráčů. Vítěz si odnese 500 liber, což je zhruba 15 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Kombinézy dozorců ze Hry na oliheň se staly hitem (ilustrační foto).

Článek

Jihokorejský seriál Hra na oliheň (v originále Squid Game) se stal nejsledovanějším seriálem streamovací platformy Netflix během jediného měsíce. Příběh sleduje bizarní hru, jíž se účastní lidé z okraje společnosti, často zadlužení. Ze zdánlivě nevinných dětských her se však vyvine boj o přežití a také o finální výhru asi 45,6 miliard wonů, což je přes 843 milionů korun.

V britské soutěži, která se má uskutečnit v blíže neupřesněné lokaci na konci listopadu, se 40 účastníků zúčastní celkem pěti her. Ty prověří jejich psychickou stránku i fyzické limity. Výherce pak odejde s finančním obnosem, ačkoli značně menším, než byl v seriálové předloze.

Do soutěže se mohou zájemci podle britského serveru Express přihlásit například pomocí webových stránek. Společnost Universal Ents, která se dosud zabývala především produkcí muzikálů a tanečních show, však uvedla, že 16. října stránky spadly kvůli velkému zájmu.

Bezbolestný zážitek

Přihláška čítá startovné 45 liber, což je asi 1300 korun, a účastníci musejí podstoupit povinnou lékařskou prohlídku. „Chceme se ujistit, že zážitek bude bezpečný, ale stejně strhující, jako ho známe ze seriálu Netflixu. Vzhledem k jeho násilné povaze si chceme být jistí, že nepřilákáme nějaké psychicky nestabilní zájemce,“ uvedl kreativní šéf společnosti Max Fox.

V průběhu hry se soutěžící setkají takřka se vším, co znají i ze seriálu, včetně dozorců v růžových uniformách. „Půjde o bezbolestný zážitek. Nebudou se používat paintballové pistole, natož ty klasické. Ale nemusíte se bát, že se nezapotíte,“ doplnil Fox.

Hra na oliheň už probíhá i ve skutečnosti, seriál mezitím překonal rekord

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám