Hlavní obsah

Reality show přestali vysílat, ale účastníkům to nikdo neřekl. Žili tak dál v lese

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bizarně skončila britská reality show Eden. Její účastníci žili v divočině, kde měli přežít bez technologických vymožeností. Televizní stanice Channel 4 ale pořad přestala vysílat kvůli nízké sledovanosti. Soutěžící ale dál pobývali v lese, protože o konci vysílání jim nikdo neřekl.

Upoutávka na reality show EdenVideo: Channel 4

 
Článek

Na obrazovky se dostaly pouze čtyři epizody pořadu, jenž měl být sociálním experimentem. Díly pokrývaly dění od loňského března do května, sledovanost však klesla z úvodních 1,7 miliónu až na 800 tisíc, uvedl web listu The Guardian.

Stanice poté vysíláni utnula, jenže 23 účastníkům to neoznámila. Někteří z nich sice z různých důvodů následně natáčení opustili, zbytek ale zůstal a žil na pozemku na severozápadě Skotska až do minulého týdne, kdy natáčení po roce skončilo.

Channel 4 v prohlášení uvedl, že Eden bere jako opravdový experiment, u něhož na začátku nikdo nevěděl, jaké budou jeho výsledky a jak budou účastníci reagovat. Ve vysílání chce stanice pokračovat se zpožděním, další díly by se měly na obrazovkách objevit během letošního roku.

Producenti to ale budou mít s věrohodností svého projektu jakožto sociálního experimentu, během něhož měli být účastníci odříznutí od reality, velmi těžké. Na veřejnost se totiž dostaly informace o tom, že soutěžící bez moderního světa tak úplně nevydrželi.

„Někteří z nich byli viděni u zubaře v nedalekém Fort William,“ uvedla pro list Press and Journal místní obyvatelka Maria Macphersonová, podle které reality show regionu neudělala dobré jméno.

Soutěžící, kteří pořad opustili, ho převážně kritizovali s tím, že to, co diváci viděli na obrazovkách, nevypovídalo o skutečnosti.

Stanice Channel 4 zatím neuvedla, kdy se chystá odvysílat další epizody.

Reklama

Výběr článků

Načítám