Hlavní obsah

Rasistické tetování vám zdarma předěláme, nabízí salon v USA

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve světle demonstrací kvůli rasové diskriminaci přišel tetovací salon v Kentucky s lákavou nabídkou. Lidem, kteří mají na svém těle rasistické tetování a chtějí se ho zbavit, ho zdarma předělá. Nebudou však smět do výběru nového motivu příliš mluvit, píše server ABC News.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Salon Gallery X Art Collective ve městě Murray zveřejnil návrh na svém Facebooku. „Prodlužujeme nabídku na změnu vašeho budoucího já. Pokud na sobě máte cokoli nenávistného, naplánujeme vám zdarma schůzku a tatér vám pomůže vybrat nový motiv,“ napsal salon. Ujistil, že nový motiv si budou moci klienti vybrat z katalogu, ačkoli tatér bude mít finální slovo.

„Pokud máte pocit, že nastal čas na změnu nebo už jste jí prošli, avšak nemáte dost peněz na zakrytí starého tetování, přijďte a my vám pomůžeme na vaší cestě stát se novým člověkem,“ píše se dále v příspěvku.

Podle majitele Jaye Harvilla salon jen v prvních dvou dnech po zveřejnění postu oslovilo více než 500 lidí.

„Odezva byla ohromující. Moji tatéři mají velké srdce a chtějí u nás vytvořit bezpečné prostředí, kde nebude nikdo souzen. Mají pocit, že lidem nejlépe pomohou, když budou dělat to, co umějí, a budou šířit poselství o rovnosti a lásce ke všem,“ dodal Harvill.

Spojenými státy americkými poslední týdny zmítají demonstrace proti rasové diskriminaci, které vyvolalo úmrtí Afroameričana George Floyda. Ten zemřel po zatýkání, při němž mu zasahující policista skoro devět minut klečel na krku.

Fanoušek si nechal na tělo zvěčnit švédského vrchního epidemiologa

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám