Hlavní obsah

Rakouský student medicíny má rád slovníky. Udělaly z něj milionáře

Právo, DPA, kov

Rakousko má novou senzaci – student medicíny Mathias Stockinger (27) tam vyhrál v televizi ORF milión eur (27 miliónů korun) v soutěži Chcete být mi­lionářem? Podařilo se mu to jako vůbec prvnímu v zemi po sedmi letech soutěže. Stejně nevšední je však cesta, jak k výhře přišel.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Mám rád slovníky a už dávno jsem si chtěl pročíst celý Brockhausův slovník. Ale až teď to mělo smysl, když jsem se do soutěže přihlásil. Nezbývalo mi než pročíst všech 1200 stran, když jsem chtěl ten milión získat. Když se ale k něčemu rozhodnu, tak to udělám. Věnoval jsem jeho studiu 120 hodin,“ řekl student z dolnorakouské obce Haschendorf už při vstupu do soutěže překvapeným divákům.

Na závěr soutěže podotkl, do čeho chce peníze investovat – do vlastní filmové produkční firmy, která bude točit vzdělávací filmy.

„Ten první bude o cukrovce, ale k tomu musím dokončit medicínu,“ řekl rozveselený medik, který využil při soutěži všech povolených pomocí. Poslední byla při otázce za 30 tisíc eur, potom se už musel spolehnout jen na sebe.

Reklama

Výběr článků

Načítám