Hlavní obsah

Quaden Bayles se do školy zatím nevrátí, bojí se další šikany

Novinky, pal

Chci se zabít, prohlásil v emotivním videu malý Quaden Bayles. Po děsivé výpovědi, která kolovala internetem, ho jeho matka nechce vrátit do školy, kde si toho tolik vytrpěl. O čem má však jasno, je, jak naloží s penězi, které se vybraly na chlapcovu cestu do Disneylandu. Sumu zhruba 7 miliónu korun hodlá vynaložit na dobročinné účely.

Foto: Facebook Yarraka Bayles a Twitter H. Jackmana

Šikanovanému chlapci vyjádřil podporu i Hugh Jackman, představitel komiksového Wolverina.

Článek

Když svět obletělo video, kde devítiletý chlapec Quaden Bayles, který trpí nanismem, mluví o tom, že se chce zabít, dostalo se mu napříč sociálními sítěmi mohutné podpory. Do vlny solidarity se zapojily i známé osobnosti, zejména pak představitel komiksového Wolverina Hugh Jackman.

Ten šikanovanému chlapci pomocí videa vzkázal, že je silnější, než si myslí a že rozhodně není sám. Že on, Hugh Jackman, je jeho přítelem a že život je dost těžký i bez šikany. Pozadu nezůstaly ani jiné mediálně známé osobnosti a spolu s vlnou solidarity se spustila i sbírka, která měla za cíl poslat Quadena do Disneylandu.

Chci se zabít, plakal šikanovaný chlapec. Zastání našel u celebrit

Koktejl

Nemohli bychom si užívat dovolenou, když šikana stále bují

S nápadem zorganizovat sbírku přišel známý americký stand-upový komik Brad Williams, který také trpí nanismem. Podařilo se shromáždit více než 240 tisíc liber (tedy více jak 7 miliónů korun), což daleko přesahuje náklady výletu do Disneylandu.

Quadenova matka se rozhodla, že prostředky raději vynaloží na dobročinné účely, konkrétně je věnuje organizacím, které se zabývají bojem s šikanou a řeší problém dětských sebevražd. „Nemohli bychom si užít dovolenou, když jinde dál pokračuje šikana jiných dětí,“ prohlásila 10. března v pořadu Good Morning Britain na britské ITV.

Kyberšikana může být nebezpečnější než ta klasická

Děti

„Tohle není ojedinělý případ, jen se nám podařilo se zviditelnit, získat pomoc a publicitu, takže jsme se nestali jen další položkou ve statistických knihách,“ prohlásila Yarraka Baylesová.

Do školy se zatím chlapec nevrátí

Během popularizace jejího videa, které mělo poukázat na to, k čemu vede šikana mezi dětmi ve škole, musela spolu se svým synem mimo jiné čelit nařčením, že se jedná o nahrané video, že si to celé vymysleli, aby získali slávu. Na svém Instagramu mimo jiné musela fotit osobní kartu svého syna, aby dokázala, že mu je opravdu necelých 10 let.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

I can understand why people think my son @quaden_the_kid is not really 9y.o. He’s an old soul, wise beyond his years and definitely the smartest, strongest kid I will ever know. He has so much swag and attitude, unlike any other 9y.o you’ll ever meet. He is obviously not you’re average kid but like any other person, he just wants to be happy and healthy and I will do all I can to ensure that. So just to set the record straight... Quaden was born at 12:15pm on Monday December 13, 2010! As you can clearly see here on his passport that was issued 22nd September 2017 before our first trip to Fiji. A simple google search can also prove the facts or watch the documentary in bio.

Příspěvek sdílený #TeamQuaden Est 2010 🖤💛❤️ (@yarraka_bayles), Bře 8, 2020 v 10:25 PDT

I to je jedním z důvodů, proč se matka rozhodla Quadena neposílat zpátky do školy, kde si toho tolik vytrpěl. Necítí se na to ani její syn, ani ona sama ho nechce do stejného prostředí, obzvlášť po tak velkém mediálním zájmu, vracet.

Reklama

Výběr článků

Načítám