Hlavní obsah

Pytláka v Krugerově parku ušlapali sloni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina pytláků, která v Krugerově národním parku (KNP) chtěla zřejmě lovit nosorožce, byla ale odhalena a pronásledována strážci. Při útěku však muži zkřížili cestu stádu slonů. Jeden muž byl ušlapán, druhý zatčen a třetímu se podařilo uprchnout.

Foto: Profimedia.cz

Nosorožci jsou v Krugerově národním parku vyhledávanou kořistí pytláků.

Článek

Podezřelých mužů si v sobotu všimli strážci jihoafrického Krugerova národního parku (KNP) a začali je pronásledovat. Pytláci, kteří podle všeho měli políčeno na nosorožce, se dali před zákonem na útěk, k jejich smůle ale zkřížili cestu slonům, kterých v parku žije zhruba 13 tisíc.

Jak vyplývá z prohlášení KNP, jednomu muži se podařilo uprchnout, další utrpěl zranění oka a byl zatčen a třetí byl stádem ušlapán. Na místě nechali sekeru a tašku se zásobami.

Vědci počítají africké slony díky družicovým snímkům. Má to zabránit jejich vymírání

Věda a školy

Gareth Coleman, výkonný ředitel KNP, uvedl, že je na svoje zaměstnance pyšný, přesto lituje zbytečně zmařeného života. „Pouze díky naší disciplíně, nasazení a týmové práci jsme schopní zastavit pytláky nosorožců v národním parku,” dodal.

Po uprchlém muži, jenž byl součástí skupiny, úřady usilovně pátrají. Coleman vyzval místní komunitu, aby pokud možno poskytla o hledaném muži informace policii.

V KNP se nejedná o první podobný případ. V dubnu roku 2019 zahynul v národním parku pytlák, kterého rovněž ušlapali sloni a následně jeho tělo sežral lev. Pracovníci parku našli pouze pytlákovu okousanou hlavu a kalhoty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám