Hlavní obsah

Ptáci po desítkách zničehonic popadali mrtví k zemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záběry z bezpečnostní kamery v mexickém městě Chihuahua se od víkendu šíří na sociálních sítích. Důvodem je obrovské hejno vlhovců žlutohlavých, které se zničehonic sneslo dolů a na zem popadaly desítky mrtvých ptáků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z letícího hejna spadly najednou na zem stovky mrtvých ptákůVideo: Reuters

 
Článek

Podivná událost se v hlavním městě stejnojmenného mexického státu odehrála minulé pondělí před sedmou hodinou ráno (i když záběry z kamer ukazují čas mezi sedmou a osmou večer). Policie dostala první oznámení o úhynu ptáků po osmé hodině ranní.

Hlídky na místě objevily nejméně stovku mrtvých ptáků. Příčina úhynu není dosud známa. Místní veterinář, kterého policie přivolala, aby celou situaci posoudil, se domnívá, že by mohlo jít o toxické výpary z nedalekého ohřívače. Nevyloučil ani zásah elektrickým proudem, ke kterému mohlo dojít při zkratu v elektrickém vedení.

Hejno špačků se zformovalo do tvaru lžíce

Koktejl

Důvodem spektakulárně vypadajícího pádu, kdy se k zemi sneslo celé hejno čítající tisíce jedinců, je to, že ptáci v hejnu se řídí podle ptáků, kteří jsou jim nejblíž. Když tedy desítky mrtvých vlhovců začaly padat k zemi, ostatní ptáci je následovali.

Vlhovci žlutohlaví žijí přes léto na území Kanady a do Mexika přilétají každoročně přezimovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám