Hlavní obsah

První pondělí v novém roce je dnem rozvodů

Nastalo první pondělí v novém roce. A rozvodoví právníci mají právě v tento den tak velký nával klientů, jaký nezažívají v žádný jiný den během celého roku. Bohužel, statistiky z posledních deseti let potvrzují, že právě první pondělí nového roku – letos připadající na Tři krále – je nejrizikovějším pro přežití manželství.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle britského právního portálu DivorceDepot, který se specializuje na vše kolem rozvodu, se nejčastěji lidé rozvádějí kvůli finančním problémům.

„To postihuje třiatřicet procent lidí, následuje nadměrná konzumace alkoholu, neshoda s příbuznými a hádky kolem vaření a nakupování dárků,“ píše britský list Daily Express citující výsledky průzkumu právníků ze společnosti DivorceDepot.

První týden v lednu, kdy nastupují děti po svátcích do školy, se skutečně přijde poradit kvůli rozvodu nejvíce lidí. Ne všichni žádost o rozvod nakonec podají, leden je však v počtu podaných žádostí absolutní jedničkou mezi všemi měsíci roku.

Více než deset procent párů končí u rozvodu proto, že spolu manželé tráví málo času. Přesto i podle amerických právníků nejvíce rozvodů připadá na první dny v lednu proto, že největší zatěžkávací zkouškou manželství jsou svátky na konci roku. Jednak je kvůli Vánocům silně zatížen rodinný rozpočet, manželé spolu navíc tráví více času než kteroukoli jinou část roku a také se musejí scházet s příbuznými svého protějšku, které mnohdy nemají v lásce.

Může se Vám hodit na Firmy.cz

„První pondělí, kdy se vrátí děti do školy, je velkým dnem D pro rozvodovost. Vždycky nám v prvních dnech nového roku volají páry, které se chtějí rozejít nebo rozvést, mnohem více než v kteroukoli jinou část roku. Důvody rozvodu jsou často, ale ne vždy, založeny na problémech s penězi,“ tvrdí Shelley Hesfordová z americké advokátní společnosti SAS Daniels.

Reklama

Výběr článků

Načítám