Hlavní obsah

Provazochodkyně se vdávala na laně, do výšky musel i oddávající

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V německém městě Breisach v Bádensku-Württembersku se v sobotu konala velice netradiční svatba. Vdávala se třiatřicetiletá Anna Traberová ze starého rodu artistů, a tak se celá svatba konala ve výšce několika metrů. Zatímco Anna byla na hrazdě zavěšené pod lanem jako doma, pro ženicha i oddávajícího to byla premiéra.

Foto: Profimedia.cz

V německém Breisachu se v sobotu odehrála netradiční svatba.

Článek

Náměstí v Breisachu zaplnili v sobotu svatebčané a své oči zvedali vzhůru. Otec nevěsty slavný artista Johann Traber totiž právě k pomyslnému oltáři dovezl po laně oba nastávající manžele.

„Každé manželství je vlastně chůze po visutém laně. Takže pro manželství je tohle dobrý začátek,“ uvedl se smíchem šestašedesátiletý Taber pro agenturu DPA. Do smíchu přitom příliš nebylo novomanželovi Svenu Lierovi. Ten totiž povoláním artista není a na hrazdě pod lanem seděl poprvé.

Podobně na tom byl i starosta Breisachu Oliver Rein, který však ale hrdě dostál své roli a zamilovaný pár oddal.

Rod Traberů, ze které pochází nevěsta a její otec, je svým uměním na laně proslulý. V rodině je toto artistické řemeslo praktikováno už od 16. století.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám