Hlavní obsah

Proti Jacksonovi mohou svědčit otisky prstů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Na pornografických časopisech, které byly zabaveny na ranči Michaela Jacksona Neverland, se našly jak otisky prstů popové hvězdy, tak chlapce, který ho obvinil z obtěžování. Časopisy byly Jacksonovi zabaveny loni. Soudce Rodney Melville má příští měsíc rozhodnout, které důkazy přijme k připravovanému přelíčení, jež má začít 31. ledna 2005.

Foto: Matěj Konečný

Mohelenská přehrada, nad ní betonová katedrála Dukovan, vlevo dole výcvikový tábor

Článek

V laboratoři byly také testovány láhve s vínem, které byly zabaveny na ranči, nebylo však uvedeno, zda se i na nich objevily otisky prstů chlapce ani v které části ranče byly zabaveny.

Otisky nemusejí rozhodnout

Pokud soud přijme jako důkazní materiál časopisy s otisky prstů zpěváka a chlapce, pak toho žalující strana využije proti Jacksonovi s tvrzením, že dané časopisy chlapci ukazoval předtím, než ho obtěžoval. Obhajoba naopak může tvrdit, že zpěvák vůbec nevěděl, že chlapec těmito časopisy listoval. Chlapec a jeho bratr často navštěvovali ranč Neverland v době Jacksonovy nepřítomnosti.

Chlapec, kterého měl Jackson obtěžovat, vystupoval v kontroverzním britském dokumentu o zpěvákovi. [celý článek]

Šestačtyřicetiletý  Jackson, který čelí obžalobě za zneužívání dětí, spiknutí, podávání návykových látek a alkoholu dětem, tvrdí, že se nedopustil žádného z těchto trestných činů. S vyšetřovateli spolupracuje. Minulý týden, poskytl dobrovolně vyšetřovatelům vzorky své DNA.

Policisté naposledy ranč prohledali minulý týden. [celý článek]

Poprvé tak učinili 18. listopadu 2003 řadu věcí, včetně počítačů, dokumentů, poznámek a části matrace. Krátce na to byl Jackson obžalován.  [celý článek]

V září vyšetřovatelé vykonali domovní prohlídku také u jednoho ze zpěvákových osobních tajemníků.

Po složení kauce tří milionů dolarů čeká zpěvák na zahájení procesu na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám