Hlavní obsah

Přišel, vytvořil rekord, odešel. David Attenborough opouští Instagram

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský přírodovědec, dokumentarista a popularizátor vědy David Attenborough, který před dvěma mesíci vlétl na Instagram doslova jako hurikán, se nyní rozhodl svůj rekordní účet opustit. Z jeho činu se tak dá vyčíst, že svůj úkol 94letý Brit splnil.

Foto: Profimedia.cz

David Attenborough

Článek

Sir David Attenborough si založil instagramový účet na konci srpna. Během pouhých čtyř hodin a 44 minut jej začal sledovat rovný milion uživatelů, což překonalo zhruba o půl hodiny do té doby platný rekord herečky Jennifer Aniston.

Jenže Attenborough ve svém věku rozhodně netouží po internetové slávě. Vzhledem k tomu, že nyní je jeho účet neaktivní, dá se z gesta vyčíst jediné.

RECENZE: Život na naší planetě. Mrazivé svědectví a vize budoucnosti

Film

V době, kdy vyšel jeho zatím poslední dokument Život na naší planetě, přišel přírodovědec na sociální sítě varovat před současným vývojem světa část veřejnosti, kterou by se mu možná jinak příliš oslovit nepodařilo, vzbudil rozruch, vyvolal diskuzi a přesně po dvou měsících v tichosti opět odešel.

V profilu Attenborougha, který v současné době sleduje přes šest milionů lidí, se nadále objevují videa, která by se dala označit za svědectví a osobní zpověď člověka, který se posledních 60 let pravidelně objevuje na televizních obrazovkách a jeho hlas je úzce spjatý s dokumenty o naší planetě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám