Hlavní obsah

Při rvačce v nigerijském parlamentu si poslanci trhali košile

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abuja

Jako malí kluci, tak se chovali nigerijští poslanci na zasedání parlamentu. Poté, co jich bylo jedenáct zbaveno funkce kvůli tomu, že obvinili předsedu parlamentu z korupce, se dali do boje a řezali se hlava nehlava. Rvačka zákonodárců si vyžádala jednoho zraněného a několik roztrhaných košil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při rvačce v nigerijském parlamentu si poslanci trhali košileVideo: Reuters

 
Článek

Celá událost proběhla v úterý v nigerijském parlamentu na základě obvinění parlamentního předsedy Oladimeje Bankoleho. Ten byl nařčen ze zneužití devíti biliónů nigerijských nair, tedy zhruba 1,26 miliardy korun. Bankole se měl dopustit podvodů v letech 2008 až 2009. Z parlamentního boje nakonec kromě jedné osoby vyvázli všichni bez zranění, zato jejich oblečení dostalo zabrat.

Mluvčí nigerijské Komise pro hospodářskou a finanční kriminalitu (EFCC) uvedl, že antikorupční agentura zahájí prošetření celého případu. Bankoleho zvláštní poradce Ebomhiana Musa věří, že EFCC zjistí, zda obvinění byla pravdivá či nepravdivá a na základě výsledků přijme příslušná opatření.

Nigerijští politici se však podobných nařčení dopouštějí poměrně často, snaží se tak pošpinit jména svých soupeřů v očích voličů. Nigérie je nejlidnatějším státem Afriky, prezidentské a parlamentní volby se v zemi budou konat v dubnu příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám