Hlavní obsah

Předstíral vlastní únos, našli ho v mešitě

Nafingovat vlastní únos se pokusil čtyřicetiletý Yana Supriatna z Indonésie. Za jeho rozhodnutím stály údajně rodinné a pracovní problémy. Muže objevili v mešitě v sousedním okrese dva dny po vyhlášení pátrání, uvedla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po muži, který předstíral svůj únos kvůli problémům doma, pátraly desítky záchranářů i dobrovolníkůVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Po nezvěstném muži vyhlásila policie pátrání ve chvíli, kdy zmizení nahlásila jeho manželka v západní části ostrova Jáva. Žena policii prozradila, že jí manžel poslal hlasovou zprávu s informací, že se zapletl do problémů se „špatnou osobou”.

Desítky policistů, záchranářů a dobrovolníků rozjely pátrací akci, během které byla u okraje rokle objevena Supriatnaova motorka, helma a oblečení. Ani pátrací psi si ale nevěděli rady a tělo zůstalo nezvěstné.

Zpráva o zmizení místního muže znepokojila i pověrčivé obyvatele, kteří věří, že v místě plném skal a roklí straší. Zoufalá rodina se obrátila i na místního šamana, který došel k závěru, že muže odvlekl démon.

Opice unesla štěně, tři dny ho držela na stromě jako rukojmí

Koktejl

Takové informace ale nebyly pravdivé. Pohřešovaného muže totiž pátrací tým objevil o dva dny později v mešitě v sousedním okrese. Jako nepravdivé se ukázaly i zvěsti, že odešel za milenkou.

Podle jeho první výpovědi ho k činu donutily problémy doma a v práci. V mešitě podle policie přespal, protože v oblasti nemá žádné příbuzné či známé. „Vypadá to tak, že skutečně nafingoval vlastní zmizení kvůli osobním problémům. Přesný důvod stále zjišťujeme a událost vyšetřujeme,” uvedl Dedi Juhana z policejního oddělení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám