Hlavní obsah

Pražská zoo je i s Poborským v Kamerunu

Právo, Stáňa Seďová

Utkání, na které kamerunští fanoušci jen tak nezapomenou, fotbalisté se vší slávou odehráli v neděli odpoledne. Karel Poborský - pro místní hvězda číslo jedna - své hráčské schopnosti rozdělil po poločase oběma týmům. Výsledek 2:2 pak symbolicky odstartoval jízdu Toulavého autobusu. Unikátní projekt pražské zoologické zahrady je vyvrcholením pomoci, kterou domovu goril nížinných Zoo Praha dlouhodobě poskytuje.

Foto: Khalil Baalbaki

Patron Toulavého autobusu Karel Poborský odehrál v každém z obou kamerunských týmů jeden poločas.

Článek

„V Kamerunu bude autobus svážet děti z pralesních oblastí do Limbe či Méfou, aby v tamních záchranných stanicích absolvovaly vzdělávací program a spatřily gorily nikoli jako maso na talíři, nýbrž jako fascinující živé tvory,“ předeslal ředitel zahrady v pražské Tróji Miroslav Bobek.

Autobus plný natěšených dětí do dva dny vzdáleného záchranného gorilího centra v Limbe vyrazil v pondělí v půl deváté ráno.

Foto: Khalil Baalbaki

Toulavý autobus

„Žádné z dětí tak daleko jako teď nikdy nebylo a myslím, že o ničem podobném ani nesnily. Vše navíc umocňuje přítomnost Karla Poborského. My jsme si nyní konečně trochu oddechli, bylo velmi obtížné dojít až do tohoto bodu,“ napsal deníku Právo Bobek přímo z cesty po Kamerunu.

Akce vzbudila zájem

Popularitu, pozornost a potřebu ochranářské ruky se tak týmu z pražské zoologické zahrady podařilo získat nejen u dětí, které se vydaly na cestu, ale i u všech ostatních právě tím, že jim přivezli hvězdu sportu, kterému tu fandí muži, ženy, staří i mladí.

„Místní byli nadšení, včerejší utkání nalákalo takřka celou vesnici. Už během tréninků si nadšeně vyprávěli o Karlu Poborském. Celkově to vzbudilo velký zájem,“ komentoval Miroslav Bobek úspěch patrona Toulavého autobusu.

Autobus by měl děti z pralesních oblastí vozit za gorilami minimálně tři roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám