Hlavní obsah

Pracujte pro policii na hřbetě svého přítele, vyzývá britská policie majitele koní

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

"Pracujte pro policii - a přiveďte si i svého vlastního koně," tak tímto heslem burcuje anglická policie lidi na venkově. Čísla policistů pracujících na britském venkově jsou velmi nízká, a tak policie přikročila k zajímavé kampani. Slibuje si, že mnoho venkovanů možnost sloužit na vlastním koni přiláká do služeb zákona.

Foto: Profimedia.cz

V Anglii chtějí posílit své složky policisty z venkova. Ilustrační foto

Článek

Policie v hrabství Hertfordshire se rozhodla, že je počet strážníků na venkově nedostačující a přišla s nápadem, jak posílit své řady a přitom utratit za nové strážníky méně. Noví policisté na venkově tak nedostanou služební automobil, ale k dopravě budou moci používat své koně.

Podle policisty George Hollanda, který s celou myšlenkou přišel, je tato forma dopravy vysoce ekologická a navíc by mohla přilákat do policejních složek zcela nové lidi. Podle policisty je zcela absurdní fakt, že většina policistů v hrabství nepochází z venkova, ačkoli 80 procent tamějších obyvatel žije ve vesnicích.

Policista věří, že právě policisté z venkova budou oblasti prospěšnější než policisté z měst. Hertfordshire je prvním hrabstvím, které na tento model přistoupilo.

Myslivci a farmáři do služby

"V našich složkách je jen velmi lálo policistů venkovského původu. Jsem si jistý, že tu jsou potřeba. Venkované aspoň uvidí, že nám na jejich záležitostech záleží. Dodal, že apeluje zejména na farmáře a myslivce, kteří by mohli dobrou znalostí oblasti pomoci vyřešit místní zločiny lépe než městští policisté.

Policie již v rámci akce přijala 14 odhodlaných venkovských policistů, kteří začnou v práci od příštího týdne. Jejich řady však plánují do konce roku finálně rozšířit až na tři desítky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám