Hlavní obsah

Potvrzeno: Michael Jackson byl závislý na propofolu

Los Angeles

Vyšetřovatelé smrti Michaela Jacksona mají další závěr. Oficiálně prý konečně mohou přiznat, že popový král byl závislým člověkem. Drogou pro něj bylo anestetikum propofol, které patrně způsobilo zástavu srdce a následnou smrt.

Článek

Vyšetřovací zpráva také uvádí, že byly porušeny kalifornské zákony týkající se výkonu jistých profesí včetně nepatřičného předepisování léků, za něž lékařům hrozí až 180 dní vězení.

Zatím je v hledáčku vyšetřovatelů doktor Conrad Murray, jenž čelí obvinění ze zabití Michaela Jacksona. Detektivové shromažďují důkazy, na jejichž základě by mohli toto obvinění potvrdit a prokázat také profesní pochybení včetně „předpisování léků závislé osobě“.

Podle kalifornských zákonů nesmí odborný lékař předepsat léčivo nikomu, kdo má chemickou závislost nebo kdo toto léčivo používá k neléčebným účelům. Závislým je přitom ten člověk, který pokračuje kontinuálně v užívání léků bez ohledu na poškození, užívá léky kompulzivně nebo nedokáže užívání léků sám řídit.

Vyšetřovatelé zjistili, že v den, kdy Jackson zemřel, mu doktor Murray podal propofol, aby prý zpěvák mohl usnout. Ale právě tento lék zřejmě zapříčinil zástavu srdce a smrt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám