Hlavní obsah

Potřebuji si odpočinout od ženy a dětí, vysvětlil řidič policii, proč v karanténě ujel 300 km

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Launceston

Svým uším nevěřili policisté z Velké Británie, když o velikonoční neděli zadrželi na dálnici řidiče, který vyrazil na okružní jízdu po Cornwalu. V zemi totiž platí karanténní opatření a je omezen pohyb lidí venku pouze na nezbytné úkony. „Potřeboval jsem pauzu od manželky a dětí,“ sdělil překvapené hlídce, píše server Daily Mail.

Ilustrační foto

Článek

Policie muže, který si ve svém luxusním voze vyjel na mnohahodinovou projížďku, zadržela na dálnici A30 u Launcestonu. Na otázku, proč porušil nařízení, odpověděl, že si musel oddechnout od rodiny.

„Vytáhnout své BMW na okružní jízdu dlouhou téměř 300 kilometrů, abyste si odpočinuli od manželky a tří dětí, také není nezbytná cesta,“ zveřejnila na sociální síti dopravní policie Alliance Roads Policing.

U Bodminu byl rovněž v neděli zase zadržen řidič, který jel přes celé hrabství Cornwall, aby si vyzvedl loď z druhé ruky, kterou si právě koupil. I jemu strážníci museli vysvětlit, že jeho cesta nebyla nezbytnou. Zároveň ale policisté veřejnosti poděkovali, že se o jindy rušných Velikonočních svátcích držela doma.

Občané Velké Británie mohou podle nařízení vlády opouštět své domovy jen ve výjimečných případech. Mezi ně patří například nákup potravin, péče o potřebné, cesta do práce, k lékaři nebo je povoleno jednou denně si venku zacvičit. Velká Británie registruje více než 84 tisíc nakažených koronavirem, počet obětí překročil 10 600.

Reklama

Výběr článků

Načítám