Hlavní obsah

Potápěči se setkali s jedním z nejvznešenějších tvorů oceánu, vysvobodili jej z rybářské sítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bat Islands, Costa Rica

Při zkoumání podmořského světa v Kostarice se potápěči setkali s nečekaným průvodcem. Zničehonic se k nim totiž přiblížila manta obrovská. Návštěva tohoto rejnoka byla pro tým potápěčů překvapením. Setkání s mantou trvalo celých 30 minut.

BEZ KOMENTÁŘE: Potápěči se setkali s jedním z nejvznešenějších tvorů oceánu, vysvobodili jej z rybářské sítě

 
Článek

Potápěč Brian Thompson bude pravděpodobně ještě dlouho vzpomínat na své setkání s mantou obrovskou. Ta k němu připlula úplnou náhodou, když se poblíž potápěl se svým týmem a zkoumal podvodní svět.

Jakmile k nim rejnok připlul blíže, Thompson si všiml, že je paryba, jejíž pohyb připomíná spíše ptačí let, zamotaná do lana z rybářské sítě. Potápěč ihned zareagoval a rejnoka ze sítě vysvobodil.

Rejnok i po svém osvobození kroužil kolem potápěče asi 30 minut. Tak dlouhé setkání tohoto tvora s člověkem nebývá zvykem. Poté manta odplavala pryč a zmizela v hlubinách.

„Bylo to poprvé, co jsem viděl rejnoka takhle zblízka. Při setkání jsem cítil obrovské štěstí a lásku k tomuto zvířeti. Byl jsem rád, že se mantu podařilo vysvobodit. Teď si může opět vychutnat svobodu,“ popsal nadšeně Thompson.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám