Hlavní obsah

Potápěč přežil útok žraloka, dloubl ho do oka

Novinky, vps

Potápěč, fotograf a průvodce Mathieu Dasnois z Kapského Města přežil útok velkého bílého žraloka, kterého několikrát praštil pěstí a dloubl ho do oka, aby unikl z jeho čelistí. Informoval o tom zpravodajský server The Times.

Foto: Profimedia.cz

Žralok bílý. Ilustrační foto

Článek

Devětadvacetiletý Dasnois zkoušel nové potápěčské vybavení v mělkých vodách u jihoafrického pobřeží, když k němu připlaval více než tři a půl metru dlouhý žralok, zakousl se mu do nohy a začal ho táhnout pryč.

„Cítil jsem kousnutí, ale musel jsem se otočit a podívat se, aby mi došlo, že je to žralok, řekl Dasnois, který žraloka popsal jako „zatraceně velkého“. Podařilo se mu dloubnout žraloka do oka a predátor ho pustil.

Ve chvíli, kdy se už blížila loď, aby fotografa vytáhla ven z moře, zaútočil žralok znovu a tentokrát potápěče pokousal na rukou. Dasnois ho několikrát praštil. Nakonec se ho lidem na lodi podařilo vytáhnout na palubu a dopravit na pobřeží.

Nyní se v nemocnici zotavuje s těžce pokousanou nohou a tržnými ranami na rukou. Část zubů žraloka mu zůstala v kůži. Lékaři tak mohli s jistotou určit, že se jednalo o velkého bílého žraloka. Podle odborníků je přežití útoku tak velkého bílého žraloka „fenomenální“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám