Hlavní obsah

Pošel nejvyšší pes na světě, na zadních měřil přes dva metry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku osmi let pošel psí rekordman z anglického hrabství Essex. Freddy, který byl od roku 2016 v Guinnessově knize rekordů uveden jakožto nejvyšší pes, měřil, když se postavil na zadní, přes dva metry.

Foto: Profimedia.cz

Freddy se svojí majitelkou během televizního rozhovoru v roce 2016.

Článek

Freddy je německá doga. Celý život strávil se svojí majitelkou Claire Stonemanovou, která na svého psa vzpomíná s láskou.

„Kromě toho, že byl obrovský, měl také asi největší psí srdce, co znám. Všechny nás zahrnoval láskou,” uvedla Angličanka, která vloni pro svého mazlíčka uspořádala narozeninovou zahradní party.

Foto: Profimedia.cz

Když se Freddy postavil na zadní, měřil asi 220 centimetrů.

Podle Guinnessovy knihy rekordů měřil Freddy 101 centimetrů v kohoutku, výšku při postavení na zadní nohy kniha rekordů neeviduje.

„Když se narodil, byl přitom malinký, jeho matka ho nechtěla krmit, takže jsem ho dostala ještě dříve, než je běžné. Vůbec jsem netušila, že vyroste do takových rozměrů,” přiznala Stonemanová.

Brit zahynul, když se snažil vyprostit svého psa z nory

Zahraniční

„Byl to můj miláček, můj život, radost a někdy i zlost,” svěřila se majitelka, která měsíčně utratila za granule, kuřecí maso, mleté hovězí a další pochoutky asi 500 liber, tedy v přepočtu asi 14 500 korun.

„Byl to opravdu jedinečný pes. Obr s dobrým srdcem. Na každé setkání jsem se těšil, bude nám všem moc chybět,” uvedl Craig Glenday z Guinnessovy knihy rekordů.

Právě on se několikrát zúčastnil měření, které podle jeho slov bylo vždy velmi náročné vzhledem k tomu, že Freddy měl pořádnou páru.

Tihle psi jezdí na skateboardu lépe než řada lidí

Koktejl

Ačkoliv Freddy byl pořádný macek, k historicky největšímu zdokumentovanému psovi mu ještě kousek chyběl. Vůbec největší byl podle knihy rekordů Zeus z amerického Michiganu, v roce 2011 měřil ještě o pět centimetrů více než Freddy.

Jméno nového rekordmana doposud nebylo oznámeno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám