Hlavní obsah

Pomatený delfín se snaží pářit s mladými ženami

Novinky, Jakub Kynčl
Gisborne
Aktualizováno

Čtvrttunový delfín Moko se stává postrachem novozélandských surfařek. Když se poprvé přiblížil k tamějšímu severnímu ostrovu, lidé byli nadšení, každý se s ním chtěl fotit a na místo se sjížděli desítky mladých lidí, aby si s příjemným delfínem zadováděli. Jenže v Mokovi se probouzí touha a tím, že se pohybuje mezi lidmi, jej lákají více než samičky jeho druhu.

Článek

Z populární postavy oblíbeného surfařského místa se stal Moko postrachem všech milovníků vodních sportů a zejména žen. Vodní lyžaře shazuje přesně mířenými skoky do vody, surfařům dává hlavičky a posléze se jim snaží ukrást jejich surfy. Před mladými ženami pak demonstruje nevybíravé kopulační pohyby. 

Když Moko přesídlil ze severu na východ, zřejmě cestou dostal choutky a na východním pobřeží v přímořském středisku Gisborne se stal nefalšovaným postrachem. Už šest osob museli záchranáři lovit z vody poté, co je agresivní delfín nějakým způsobem napadl. Stejně tak mnoho plavců odmítá do vody vkročit, dokud se bude delfín pohybovat v okolí.

Chce si jen hrát

Mezi zraněnými byly už dvě 12leté dívky, které Moko zároveň okradl o jejich surfy. Další 16letý surfař přišel o své prkno zhruba 450 metrů od břehu a poté ve strachu tak tak doplaval zpět ke břehu. Dalšího muže, Deana Makaru, poté delfín srazil z jeho kajaku. Makara komentoval jeho počínaní tím, že si evidentně snažil hrát, ale ani v nejmenším netuší, co to taková hra je.

Nedá se to však srovnat s dřívějším incidentem, kdy Moko odmítal pustit ke břehu unavenou plavkyni, protože si s ní ještě nehrál tak dlouho, jak si představoval. Nyní je radnice tak zneklidněná jeho chováním, že varovala obyvatele, že bude dávat pokutu všem, kteří si s ním půjdou do vody hrát a plavat s ním.

Reklama

Výběr článků

Načítám