Hlavní obsah

Polštářová bitva v Hradci přilákala stovky bojovníků

– Hradec Králové
Právo, Vladislav Prouza

Jediným dějištěm v Česku na Apríla celosvětové polštářové bitvy byl v sobotu Hradec Králové. World pillow fight day, probíhající souběžně ve stovce metropolí skoro všech kontinentů, přilákal na královéhradecké Masarykovo náměstí okolo dvou stovek lidí vyzbrojených polštáři a košťaty. Košťaty nikoliv na doražení protivníka, nýbrž na závěrečný úklid.

BEZ KOMENTÁŘE: Polštářová bitva v HradciVideo: Vladislav Prouza, Právo

 
Článek

„Dohoda s městem zní, všechno po sobě uklidit,“ přiblížil spoluorganizátor akce Karel Horádek. Náměstí sice po bitvě nevypadalo jako na přástkách, peřím naplněných polštářů měli účastníci bitvy pomálu, zdali vůbec nějaký. Umělé hmoty z roztrhaných polštářových zbraní ale zůstalo na zemi víc než dost.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Polštářová bitva v Hradci

Polštářová bitva pro všechny věkové kategorie, jež vnikla v roce 2008 v New Yorku, proběhla v Hradci Králové letos podruhé. Střet alespoň ranami polštářů vzájemně komunikujících lidí ve veřejném prostoru, představuje alternativu současnému konzumnímu životnímu stylu v Česku tzv. bůčkařství.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Polštářová bitva v Hradci

Organizátoři podobných akcí chtějí nabídnout jiný způsob trávení volného času nežli návštěvy supermarketových stodol a vysedávání u televizních obrazovek, monitorů počítačů, tabletů a chytrých telefonů. „Chtěli bychom z polštářové bitvy udělat v Hradci tradici,“ podotkl Horádek.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Polštářová bitva v Hradci

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám