Hlavní obsah

Policie zachránila 500 psů držených v jediném domě

Novinky, Lenka Hloušková, DPA
FRUITLAND

Skupina dobrovolníků se už pět dní snaží zachránit více jak 500 psů, kteří byli drženi v nevyhovujících podmínkách v jednom domě v americkém východním Oregonu. Chovatelům, již zvířata drželi střídavě ve třech kobkách a pětipokojovém domě, hrozí za zanedbání péče závratná pokuta a několik měsíců vězení.

Foto: Info portály

Nová budova loděnice

Článek

Záchranná akce začala minulý pátek, kdy se ochránci zvířat s povolením úřadů vydali do domu v oregonském Fruitlandu, aby zubožené psi odvezli do útulku. Na 50 lidí oděných do gumáků, pláštěnek a roušek muselo nejdříve projít nánosy výkalů, moči a zbytků potravy, než se ke zvířatům vůbec dostali.  

Zvířata byla napresována i v autě

Během prvního dne se veterinářům podařilo převézt do bezpečí 89 psů, šest dalších muselo být na místě utraceno. Ochránci zvířat jsou schopni denně ošetřit kolem 100 zvířat, dnes by proto mohla akce oficiálně skončit. Celkovou podvýživu nepřežije pravděpodobně 20 zvířat.   

Psi žili střídavě v kleci, kam se jich vešlo na 300, zbytek pobýval v pěti pokojích domu. Vedle nich policisté zajistili i 30 zvířat naložených v automobilu patřícímu manželům.

Spousta psů má už nové majitele

Zubožených zvířat všech velikostí se už ujali noví majitelé, kteří celou akci sledovali několik dní ve zprávách uveřejněných v televizi a tisku.         

Majitelka psince 76letá Barbara Ericksonová a její manžel 64letý Robert Erikson jsou nyní za zanedbání péče o zvířata ve vazbě. Žena se podobného deliktu dopustila už v Idahu v roce 1996.

Reklama

Výběr článků

Načítám