Hlavní obsah

Policie na Floridě vyřešila záhadu mizejících domácích koček

Orlando

Důkazy jsou sice jen nepřímé, ale vypadají přesvědčivě. Řada domácích koček zmizelých beze stopy. Jedna čerstvá oběť. A jedna velmi dobře živená, víc než tři a půl metru dlouhá krajta tmavá slídící za kořistí ve floridském podrostu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na Floridě ulovili téměř čtyřmetrovou krajtu, záhada mizejících koček se tak vyřešila (video je bez zvuku)Video: Reuters

 
Článek

Jak napsala agentura Reuters, potenciálního pachatele polapili policisté v Port St. Lucii, kteří věří, že mají v rukou záhadného fantoma, jenž posledních devět měsíců děsil všechny majitele domácích mazlíčků.

"Tohle je odpověď na mnoho otázek," řekla Pamela Dinolaová, která přišla o pět ze svých sedmi koček.

Krajty jsou exotickým druhem, který se na Floridu původně dostal jen jako ozdoba terárií. Některým chovatelům ale postupně přestal stačit prostor či peníze, a tak své hadí společníky vypustili do volné přírody, kde se škrtičům začalo nesmírně dařit.

Krajty se usídlily především v oblasti floridských močálů Everglades a decimují původní živočišné druhy, mezi nimiž nemají žádného přirozeného nepřítele. Příležitostně se ale zatoulají i do obydlených oblastí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám