Hlavní obsah

Policejního psa zabitého v akci pohřbili se všemi poctami

Novinky, vps

Policisté si svých služebních psů velmi považují a berou je jako plnohodnotné členy sboru. Když byl před týdnem jeden ze psů v Las Vegas smrtelně zasažen kulkou při přestřelce, přišly se s ním na pohřeb rozloučit stovky policistů.

BEZ KOMENTÁŘE: Policejní pes Nicky měl pohřeb se všemi poctamiVideo: Las Vegas Police

 
Článek

Osmiletý belgický ovčák jménem Nicky utrpěl smrtelné zranění při pronásledování Jamese Simpsona obviněného ze zabití dvou lidí. Simpson se odmítl dvojici policistů vzdát, ti na něj proto vypustili Nickyho.

Jenže v ten moment pronásledovaný vytáhl svou vlastní zbraň a začal po policistech střílet. Ti tak museli palbu opětovat a jedna z jejich střel zasáhla Nickyho, který už byl v tu chvíli zakousnutý do Simpsona a snažil se ho držet na místě, napsal web MailOnline.

Nicky zraněním podlehl. Policisté dříve přemýšleli o neprůstřelných vestách pro své čtyřnohé kolegy, z taktických důvodů, mezi které mimo jiné patří i horké počasí panující v Las Vegas, od toho však upustili.

Na středeční pohřeb se přišly s Nickym rozloučit stovky policistů v uniformách a také jeho psí kolegové, kteří mu zasalutovali štěkotem. Na závěr nechyběla ani salva z pušek.

Seržant Eric Kerns, Nickyho psovod, se při svém projevu neubránil slzám. S Nickym byli parťáci tři roky, přičemž u sboru v Las Vegas sloužil pes už od roku 2010. Už v únoru byl Nicky vážně zraněn při jiném zásahu, ze zranění se ale vylízal a rychle se vrátil do služby.

„Přišli jsme o milovaného člena naší rodiny. Nicky zahynul při tom, na co byl cvičen, a, upřímně, při tom, co miloval – honit padouchy,“ uvedl zástupce šerifa Kevin McMahill.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám