Hlavní obsah

Polák kvůli podvodu s mouchou v talíři asi přijde o práci. Je šéfem věznice

O místo šéfa jedné z polských věznic může přijít muž, který během dovolené u Jadranu udělal svým krajanům pořádnou ostudu. Polský ministr spravedlnosti jej zatím postavil mimo službu.

Foto: Profimedia.cz

Rovinj. Ilustrační foto.

Článek

Vysoce postavený hodnostář se rozhodl ušetřit za účet v chorvatské restauraci tím, že po konzumaci vhodil do vlastního talíře předem připravenou mouchu a s předmětem doličným v ruce se vydal stěžovat si číšníkovi. Obsluha reklamaci uznala, omluvila se a pustila muže i s rodinkou bez placení. [celá zpráva]

Majiteli podniku v letovisku Rovinj se však celá záležitost nezdála, a tak si pustil záznam z kamery a trik prokoukl.

Rodina (na záznamu v pravé dolní části) udělala Polsku v zahraničí pořádnou ostudu.

„Ještě nikdy se nám nestalo, aby někdo našel v talíři mouchy!“ rozhořčil se v chorvatském tisku restauratér, který rodinný podnik řídí jako představitel třetí generace.

Záběry se pak objevily jako varování na internetu a v médiích. Ostuda zakrátko překonala státní hranice a dorazila i do výtečníkovy vlasti.

„To nebyl Polák, ale buran,“ napsal jeden z debatujících na internetu. Polští turisté se Chorvatům za nepoctivého krajana omlouvají.

Mezitím v Polsku vězeňská služba potvrdila, že ostudu v chorvatské kavárně skutečně způsobil její hodnostář a že se aférou na příkaz ministra Zbigniewa Ziobra zabývá.

„Disciplinární řízení může skončit trestem sahajícím od důtky po propuštění ze služby,“ konstatoval kapitán Bartlomiej Turbiarz z vězeňské správy.

Reklama

Výběr článků

Načítám