Hlavní obsah

Pojmenovali syna Google. Doufají, že mu to v životě pomůže

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se indonéští rodiče Ella Karinová a Andi Cahya Saputra rozhodovali, jak pojmenují svého dalšího potomka, volili mezi jménem tradičním a poněkud neortodoxním. Nakonec svého syna pojmenovali po internetovém vyhledávači. Doufají, že malý Google bude po vzoru vyhledávače „pomáhat lidem“.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Malému Googlovi je už sedm měsíců, rodiče neobvyklé jméno svého syna zveřejnili až toto pondělí. Zpráva o „nejpodivnějším jméně na světě“ se okamžitě stala internetovým hitem.

O tom, jak svého druhého potomka pojmenují, přemýšleli rodiče dlouho. Andi nejprve zvažoval některá tradiční indonéská jména nebo jména z koránu. Nakonec se ale rozhodl zalovit ve vodách technologických společností a jejich produktů.

Volba padla na jméno internetového vyhledávače. Rodiče doufají, že jméno bude pro jejich syna požehnáním. V Asii děti často dostávají jména, která mají symbolizovat jejich charaktery v budoucím životě. V případě malého synka doufají, že stejně jako vyhledávač bude i on pro lidi užitečný.

Matka Ella přiznala, že první tři měsíce se za jméno styděla a nikomu ho raději neříkala. Teď už si zvykla, i když se občas setkává s posměchem. „Občas se ptají, jestli své další dítě pojmenuji WhatsApp, ale to je v pořádku,“ uvedla Ella pro indonéský server Kompas.com.

Pojmenovávání dětí po technických výrobcích není jenom doménou Asie. V roce 2005 dostal do vínku jméno Google malý Oliver Christian Google Kai. V roce 2007 programátor Bil Simser pojmenoval svou dceru Vista Avalon, jejíž první jméno odkazuje na verzi operačního systému Windows.

Reklama

Výběr článků

Načítám