Hlavní obsah

Pohřební ústav nabízí zdarma pohřeb opilým silvestrovským řidičům

Řím

Pohřební ústav McGuire Jennings Miller z amerického státu Georgia vystrojí funus zdarma každému, kdo zemřel opilý za volantem o silvestrovské noci. Každému, kdo se poslední den v roce zabije v autě pod vlivem alkoholu. Stačí podepsat ještě před koncem 31. prosince smlouvu.

Foto: Profimedia.cz

Podivná nabídka pohřbu je velmi kontroverzním způsobem, jak se dá upozornit na vlastní podnik. Ilustrační foto

Článek

„V dnešní společnosti musí člověk občas sáhnout po extrému, aby si získal pozornost zákazníků,“ tvrdí ředitel ústavu Barry Miller, podle něhož službu zatím nikdo nevyužil.

Miller sám má s pitím za volantem nepříjemné zkušenosti. Nikdy prý do auta pod vlivem nesedl, ale jemu blízkou osobu opilý řidič zabil. Právě z bolesti této zkušenosti čerpal při vymýšlení své bizarní služby.

Kdo do čtvrtečního poledne podepíše smlouvu, může se těšit na bezplatný pohřeb, pokud se mu podaří na silnici zemřít pod vlivem alkoholu do počátku nového roku.

V ceně je rakev, květiny, pohřeb a bronzové jméno s datem narození a úmrtí. „Neočekáváme žádného klienta, chtěli jsme pouze, aby se lidé zastavili a trochu přemýšleli. Děláme to jen proto, abychom lidi správně motivovali – neřídit pod vlivem alkoholu,“ tvrdí Miller.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám