Hlavní obsah

Po havárii kamiónu vyteklo na silnici sedm tun prátu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neuvěřitelných 6800 kilogramů prátu, tedy uzenářského pojiva, vyteklo na dálnici v Pensylvánii při havárii nákladního vozu. Pro řadu lidí to bylo poprvé, co měli možnost vidět, jak vypadá pojivo, které se používá do párků a do klobás.

Foto: Rostraver Central Fire Department

Na silnici se dostalo 6800 kg uzenářského pojiva.

Článek

Pro lidi, kteří mají rádi uzeniny, je občas lepší nevědět, z čeho se jejich oblíbené pochoutky skládají. Uzenářské pojivo neboli prát totiž zrovna dvakrát lákavě nevypadá. Když se pensylvánští hasiči vyjádřili k zásahu, kde odstraňovali pojivo ze silnice po havárii kamionu, ptali se někteří uživatelé na sociálních sítích, zda se jedná o šunkový salát.

Ve skutečnosti je prát jemně umleté nasolené hovězí maso (většinou) s přídavkem vody, pokud se používá nenasolené, čerstvé maso, přidávají se do prátu ještě tři procenta solicí směsi. Ale vábně zrovna na první pohled nevypadá.

Chtěl dojet se psem z Brazílie na Aljašku, dva dny před cílem dvojice tragicky zahynula

Muži

Nehoda, která vypadala poměrně hrozivě, se stala dopoledne 20. května na mezistátní silnici v Rostraveru, oblasti ležící jižně od Pittsburghu. Řidič, který z havárie vyvázl bez vážnějších zranění, jel nepřiměřenou rychlostí. Když poté prudce zabrzdil, ztratil kontrolu nad řízením a narazil do stromu. Vůz se převrátil a na silnici se dostal převážený náklad.

Reklama

Výběr článků

Načítám