Hlavní obsah

Po hádce s manželkou se musel projít. Ušel 420 kilometrů

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Některé hádky je dobré rozdýchat a vyčistit si hlavu pořádnou procházkou. Příliš daleko však zašel osmačtyřicetiletý Ital z města Como, a to doslova. Po hádce s manželkou se vyrazil projít a zastavil se až o týden později ve 420 kilometrů vzdáleném městě Fano. Informoval o tom italský deník Il Resto del Carlino.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V noci z pondělka na úterý projížděla policejní hlídka tmavými a ztichlými ulicemi Gimarry, sídlištěm na kraji města Fano, a kontrolovala, zda lidé dodržují zákaz vycházení. Narazila při tom na muže s poměrně nejistou chůzí.

Muž, který sice kulhal, ale jinak byl při smyslech a nebyl pod vlivem žádných návykových látek, policistům vysvětlil, že se už zase pohádal se ženou. Tentokrát byla hádka opravdu velká, a tak se vyrazil projít, aby si pročistil hlavu.

Na tom, by asi nebylo nic neobvyklého, jenže překvapení policisté podle dokladů zjistili, že muž bydlí ve městě Como. To se nachází nedaleko od Milána a zhruba 420 kilometrů od Gimarry.

Žena se rozvádí, protože jí manžel pomáhá doma uklízet a nekřičí na ni

Koktejl

„Tu celou cestu jsem ušel. Nepoužil jsem žádné dopravní prostředky. Celé ty dny jsem přežil na jídle a pití, co mi nabídli dobří lidé, které jsem na cestě potkal. Jsem v pohodě, jenom trochu unavený,“ vysvětlil policistům muž. Na cestě byl týden, za den tak urazil kolem šedesáti kilometrů.

Neuvěřitelnou historku si policisté lehce ověřili. Když se totiž před týdnem muž nevrátil, jeho manželka se o něj začala bát a zmizení nahlásila na policii. Výletník tak byl evidován mezi pohřešovanými osobami.

Policisté uvědomili manželku, muži dali pokutu ve výši 400 eur (zhruba 10,5 tisíce korun) za porušení protikoronavirových opatření a sehnali mu pokoj na hotelu. Druhý den si pro muže jeho žena přijela i s penězi na zaplacení hotelu a pokuty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám