Hlavní obsah

Plzeňský fantom běhá v kožichu

Právo, ib

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Povalené a vysypané koše rozčilují v poslední době lidi v plzeňské čtvrti Doubravka. Strážníkům se už ale podařilo odhalit pachatele, a to přímo při činu u obchodního centra na Rokycanské třídě.

V centru Plzně se objevují lišky, lákají je odpadkyVideo: MP Plzeň

 
Článek

„K jejich překvapení to byl lišák,“ sdělila mluvčí městské policie Jana Pužmanová. Ryšavá šelma dostala jméno Jirka podle strážníka, který ji načapal. Zatknout se ovšem Jiříka nepodařilo. Navíc v Plzni není sám.

„Lišek jsou ve městě desítky,“ řekl Právu Karel Makoň z plzeňské záchranné stanice živočichů. „Každý ze zdejších městských obvodů zhruba odpovídají teritoriu jedné liščí rodiny. A nejsou jen na perifériích, vídávám je i v centru, třeba ve Štruncových sadech nebo u řeky pod hlavním nábřežím,“ podotkl Makoň.

Naplněný košík sice podle něj liška neporazí, ale dokáže z něj vytahat obsah.

„Přiživují se i u silnic, kde sbírají sražené ptáky u protihlukových stěn. A třeba na Čechurově (okrajová část Plzně) vyrabovala liška nezajištěnou králíkárnu,“ konstatoval Makoň a dodal: „Plzeň není v tomto směru žádnou výjimkou, podobné je to v Praze i v dalších velkých městech.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám