Hlavní obsah

Plyšová tygřice nahrazuje osiřelým mláďatům matku

Novinky, Barbora Sirová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlídači indické tygří rezervace Bandhavgarh ve státě Madhjapradéš přišli na nezvyklý způsob, jak osiřelým mláďatům nahradit jejich matku. Pořídili jim její plyšovou atrapu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Plyšová tygřice nahrazuje osiřelým mláďatům matku Video: AP

 
Článek

Matku tygřat, jejíž tělo bylo nalezeno mimo rezervaci, pravděpodobně zabil elektrický plot natažený dobytčími farmáři. Podle deníku Daily Mail už byli zadrženi čtyři lidé, kteří mohli neštěstí způsobit.

V blízkosti těla tygřice pak správci národního parku objevili i tři její mláďata. Ta byla dehydratovaná a v kritickém stavu. Jakmile jim poskytli první pomoc, převezli je zpět do rezervace, kde pro ně ohradili výběh přizpůsobený jejich přirozenému prostředí.

Zaměstnanci jim nejdříve dávali pít kozí mléko v láhvích. Podle ředitele rezervace se ale tygřatům nelíbila interakce s lidmi. Správci parku tak přišli se spásným nápadem. Láhve s mlékem schovali do plyšové atrapy tygřice a upravili ji tak, aby co možná nejvěrohodněji připomínala skutečné zvířecí tělo. A povedlo se. Mláďata od své nové matky nejen pijí, ale také si s ní hrají a rychle se staví na vlastní nohy.

Podle posledního sčítání z roku 2014 je Indie domovem více než poloviny světové populace tygrů. V rezervacích jich žije více než dvacet tisíc.

Reklama

Výběr článků

Načítám