Hlavní obsah

Plachetník se torpédoval do lodi, rybáři v panice vyskočili ven

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezapomenutelný zážitek si odnesla skupinka rybářů z nedávné vyjížďky u pobřeží Kostariky. Na háček se jim chytil asi dvoumetrový plachetník, který se ale nehodlal jen tak vzdát a při boji s rybáři skočil na palubu lodi. Oba muži ze strachu před jeho prodlouženým rypcem raději ihned skočili do vody.

BEZ KOMENTÁŘE: Plachetník vyhnal rybáře z lodi

 
Článek

Rybářský resort Crocodile Bay, který video minulý týden zveřejnil, na svém profilu na Facebooku uvedl, že ryba byla po chycení puštěna zpět do vody. Rybářům se při kuriózní nehodě nic nestalo.

Foto: Profimedia.cz

Plachetník širokoploutvý

Plachetník širokoploutvý je kromě své nápadné hřbetní ploutve charakteristický i prodlouženým rypcem, díky němuž se podobá marlínům nebo mečounům. Právě při lovu marlínů, kteří jsou oblíbenou kořistí při sportovním rybolovu, dochází k podobným incidentům poměrně často.

BEZ KOMENTÁŘE: Marlín se vymrštil na palubu lodi, rybář vyskočil ven

Důkazem je video z loňského srpna, kdy se marlín ladným skokem dostal až na palubu lodi a vyhnal jednoho z rybářů do vody. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: 150kilový marlín skočil na palubu

Měsíc předtím se u pobřeží Dominikánské republiky odehrála o něco nebezpečnější situace. Asi 150kilový marlín tam při skoku z vody málem probodl rybáře, který se mu vyhnul na poslední chvíli. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám