Hlavní obsah

Pětiletou dívenku honil po zahradě kojot

Novinky, nčs

O velkém štěstí může mluvit pětiletá Christine z amerického města Villa Park v Illinois. Tu v úterý téměř napadl kojot, se kterým se dívka potkala na zahradě před domem. Jak zachytila bezpečnostní kamera, čelistem šelmy uniklo dítě jen o vlásek.

Foto: Profimedia.cz

Kojot prérijní. Ilustrační foto

Článek

Původně se šla Christine podívat do poštovní schránky, zda už dorazil její kostým na Halloween. „Když jsem se vracela zpátky, napadlo mě, že se půjdu chvíli houpat na zahradu,” popisuje nepříjemný zážitek dívka.

Ze záběrů na bezpečnostní kameře je zřejmé, jak se zvíře blíží po nedaleké cestě a s dívkou se potká právě u houpačky. Christine zpočátku nezpanikařila a zůstala stát jako opařená. Stejně tak ani kojot neútočil.

Když se však vystrašená Christine dala na útěk směrem domů, kojot ji pronásledoval a jen těšně minul její tělo. „Cítila jsem, jak se o mě otřel, málem se mi zakousl do žeber,” říká. Z nečekaného a nebezpečného setkání nakonec odešla bez zranění.

Kojoti obecně nejsou považováni za zvlášť nebezpečné a jejich útoky na lidi jsou poměrně neobvyklé. Odborníci radí lidem v případě konfrontace s kojotem neutíkat, zvíře by je mohlo považovat za kořist, jako tomu zřejmě bylo i v případě Christine. Matka dívky Elizabeth Przybylski dodala, že už dceři nedovolí, aby si na zahradě hrála o samotě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám