Hlavní obsah

Pětiletá Britka vydala vlastní knihu. Stala se světovou rekordmankou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O zápis do Guinnessovy knihy rekordů se zasloužila teprve pětiletá Bella Jay Darková z anglického Weymouthu ležícím v anglickém hrabství Dorset. Stala se nejmladší dívkou na světě, která vydala vlastní knihu. Dílo s názvem The Lost Cat (Ztracená kočka) napsala a ilustrovala za pomoci své matky.

Foto: Profimedia.cz

Bella Jay Darková se svojí prvotinou The Lost Cat.

Článek

Do Guinnessovy knihy rekordů byla mladá Britka zapsána tento týden poté, co se prodalo více než tisíc výtisků její knihy, což je limit pro uznání rekordu. Dílo The Lost Cat vydalo nakladatelství Ginger Fyre Press.

„Jak já, tak i její otec jsme velmi pyšní. Kniha je o kočce, která se ztratí na ulici a pak si uvědomí, že by neměla chodit ven bez maminky. Takže nese dobré poselství,” řekla serveru Dorset Echo matka dívenky Chelsie Symeová.

„Všechny kresby dělala sama. Kromě jedné vzadu, kterou vytvořila její starší sestra Lacey-May. Tento úspěch je za tvrdou práci a odhodlání, které do The Lost Cat vložila, zasloužený. Jsme si jistí, že v tom bude pokračovat i u dalších knih. Třeba u The Lost Cast 2,” dodala Symeová.

Kniha The Lost Cat byla vydána, když Darkové bylo přesně pět let a 211 dní. Rekord v mužské, respektive chlapecké kategorii drží Thanuwana Serasinghe ze Srí Lanky, jemuž byly v době uvedení (v roce 2017) jeho prvotiny s názvem Junk Food (Nezdravá strava) čtyři roky a 356 dní.

Reklama

Výběr článků

Načítám