Hlavní obsah

Pes při ochraně majitele roztrhal jiného psa. Proti jeho utracení vznikla i petice

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemný zážitek prožila Australanka Claudia Harrisonová z Melbourne. Když byla se svým synem a jejich čtyřnohým společníkem na procházce, obklíčili je tři psi, kteří se prý začali chovat agresivně. Malý staford se za své páníčky ve snaze ochránit je postavil a při jejich obraně smrtelně zranil jezevčíka. O tom, jak by s ním mělo být naloženo, se rozhořela vášnivá debata, napsal server News.com.au.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K události došlo už začátkem listopadu. Harrisonová po incidentu vydala skrze svého manžela prohlášení, protože byla sama natolik traumatizovaná, že odmítla mluvit do médií. Stalo se tak poté, co majitelka rozsápaného jezevčíka Kashila Chintamunneeová zveřejnila fotografie zkrvaveného chodníku na Facebooku a tvrdila, že staford nebyl na vodítku a jeho panička celé scéně přihlížela.

Podle Harrisonové se ale celý příběh udál poněkud jinak. Byla se svým synem a stafordem na procházce na Melbournském předměstí, v Parkenhamu, když se zcela bez majitelů objevili tři psi — dva menší a jeden větší. „Větší pes začal agresivně štěkat, takže jsem se snažila schovat syna za sebe, abych ho ochránila a zároveň jsem si k sobě přitáhla našeho psa, který byl na vodítku. V dohledu nebyl žádný majitel,“ uvedla Australanka skrze svého manžela Pakiho.

Poté začali psi útočit právě na malého amerického staforda jménem Hero. „Křičela jsem a zkoušela jsem se dovolat pomoci, ale nikdo tam nebyl,“ doplnila Harrisonová.

Kamera potvrdila pravdivost

Majitelé psů se objevili až vzápětí, jenže to už víceméně bylo pozdě. Manžel Chintamunneeové uvedl, že psy pustil z garáže a oni utekli. „Je to nešťastná souhra okolností,“ povzdechla si Harrisonová, která manželům vysvětlila, že chtěla jen ochránit svého syna.

Jezevčík Coco nakonec pošel, protože ztratil množství krve. Jeho majitelka událost nahlásila na policii, která se celou událostí začala zabývat. A nejen ona. Incident rozdělil také ty, kteří si o něm přečetli. Zatímco jedni požadovali, aby byl staford utracen, druzí sepsali petici, aby byl ušetřen. Podepsalo ji na 300 tisíc lidí.

Záznam z kamerového systému nakonec potvrdil pravdivost tvrzení Harrisonové. Rada proto rozhodla, že nepodnikne žádné další kroky, což tedy znamená, že staford nemusí být utracen. Podle právníka rodiny k pozitivnímu verdiktu přispěla i samotná petice. „Nemůže vyjádřit, jak vděční jsme každému z vás,“ vzkázali Harrisonovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám