Hlavní obsah

Pej Pej je čtyřnohým hrdinou. I za cenu zranění našel v troskách hotelu šest lidí

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod troskami hotelu, který sloužil k izolací lidí kvůli koronaviru a který se minulou sobotu večer zřítil, zůstalo uvězněno 71 lidí. Během záchranných operací se největším hrdinou stal pes Pej Pej, který dokázal najít šest lidí. Tři dny neúnavně hledal v troskách, než musel být se všemi pořezanými packami ošetřen.

Foto: Profimedia.cz

Hasiči se psy prohledávají trosky hotelu.

Článek

Na místo tragédie se okamžitě vydali hasiči, policisté i dobrovolníci. Na odklízení trosek a hledání přeživších se podílelo během celé záchranné akce přes tisic lidí a na místě taky neúnavně pracovalo devět záchranářských psů.

Největším hrdinou byl šestiletý Anglický špringeršpaněl Pej Pej, který trosky se svým páníčkem, hasičem I Wen-pingem, prohledával neúnavně tři dny. Prvního přeživšího se mu podařilo najít po 15 minutách, v průběhu dalších hodin našel dalších pět zasypaných živých lidí.

Hledání pokračovalo i během dalších dnů. Třetí den si hasiči všimli, že Pej Pej viditelně kulhá. „Terén byl opravdu drsný, všude byly ostré kusy železa a střepy skla. Všimli jsme si, že Pej Pej se pohybuje o poznání pomaleji a zjistili, že má řezné rány na všech packách,“ uvedl I Wen-Ping.

V Číně se zřítil hotel sloužící jako karanténa, 70 lidí je zavaleno

Koronavirus

Pej Pej byl stažen ze záchranných operací, záběry psa s ovázanými packami však oběhly celou Čínu a pes se stal miláčkem a hrdinou země. V troskách hotelu však zahynulo celkem 29 osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám