Hlavní obsah

Pavel Zuna bude žalovat bulvární týdeník

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Televize Prima vydala v pondělí písemné prohlášení, ve kterém sděluje, že se plně staví za své zaměstnance, kteří byli soukromě očerněni v jednom českém bulvárním týdeníku. Ten vydal článek o údajném sexuálním styku šéfredaktora zpravodajství publicistiky a moderátora Pavla Zuny s pracovnicí Primy. Zuna podal trestní oznámení.

Článek

„Plně se stavíme za naše pracovníky a podporujeme je, protože to, co vyšlo v bulváru, je už za hranou novinářské etiky. Poskytneme jim i právní pomoc,“ uvedla mluvčí Primy Jana Kocová.

V prohlášení se dále píše, že Zuna bude bulvární týdeník žalovat, protože se článek dotkl nejen jeho cti, ale i cti jeho rodiny a dětí.

 „Popírám vše, co psal bulvární týdeník. Nestalo se to, je to absolutní lež, která jde hluboko za rámec všeho toho, co jsem se kdy o sobě dočetl, a že toho bylo hodně. Za svých profesních patnáct let jsem se nikdy nesoudil, přestože jsem se dočetl o sobě spoustu nehorázností, jako že mě vyhazují a podobně," řekl v pondělí Právu Pavel Zuna.

"Tohle jsem ale nikdy nezažil. Proto jsem se rozhodl bulvární týdeník zažalovat, protože jejich lež se dotýká nejen mě, ale i mých spolupracovníků a především mých blízkých v rodině. Jde o strašně záměrnou, zákeřnou nepravdivou lež,“ uvedl Zuna.

"Podávám trestní oznámení pro trestný čin pomluvy na osoby, které jsou v rámci vydavatelství za zmíněný bulvární týdeník odpovědné,“ řekl ještě Zuna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám