Hlavní obsah

Pavel Šporcl žaluje Kateřinu Kašparovou

PRAHA

Houslový virtuóz Pavel Šporcl se v úterý rozhodl podat žalobu na svou dlouholetou manažerku. Před několika dny ukončil spolupráci s agenturou Paganini Arts, kterou vlastní dnes už bývalá Šporclova manažerka Kateřina Kašparová, protože nebyl spokojen s jejím finančním hospodařením, a předal záležitost svému právnímu zástupci.

Článek

Kateřina Kašparová už několik měsíců nevyplácí Šporclovi honoráře. Když Šporclův právní zástupce začal zpracovávat patřičné podklady k vypovězení smlouvy, ukázalo se, o jak vysoké částky vlastně jde.

"Bohužel události už došly tak daleko, že jsem se rozhodl k tomuto řešení. Podám žalobu. Kateřina mi už několik měsíců nevyplácí moje honoráře podle platné smlouvy. Některé honoráře jsou přitom už třeba půl roku staré a za poslední čtyři měsíce jsem od ní nedostal ani korunu. K dnešnímu dni mi už dluží několik set tisíc korun," řekl Pavel Šporcl.

To však Kašparová odmítá. Ve stanovisku zaslaném Novinkám tvrdí, že její společnost do Šporcla naopak nemalé částky investovala a výrazně se tak podílela na růstu tržní hodnoty umělce. Trvá také na tom, že Šporcla nadále zastupuje. Vypovězení smlouvy je podle ní neplatné a řeší je právníci.

"Žaloba bude podaná ihned po zpracování všech patřičných podkladů. Můj právní zástupce začal na podkladech k žalobě na můj pokyn ihned pracovat a předpokládám, že žaloba bude podána během několika dní," dodal Šporcl.

Populární houslista spolupracoval s bývalou televizní reportérkou Kateřinou Kašparovou od roku 2001. Před třemi týdny však smlouvu s její agenturou vypověděl pro její porušení. Ze stejného důvodu podává na Kašparovou žalobu.

Reklama

Výběr článků

Načítám