Hlavní obsah

Pavarotti je nešťastný kvůli mrtvému synkovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŘÍM

Slavný italský tenorista Luciano Pavarotti těžce nese předčasný porod své partnerky Nicoletty Mantovaniové, při kterém se jedno z dvojčat narodilo mrtvé. Zármutek nad smrtí synka je prý větší než radost z druhého zdravého dvojčete - dcerky Alice.

Foto: Martin Tlustý

Kralupská Anička Koblencová s číslem 5 dala do své jízdy všechno.

Článek

"Jsem nešťastný muž, byl to jeden z nejhorších dní mého života," citovaly dnešní italské listy Pavarottiho slova o pondělním Nicolettině porodu. Třiatřicetiletá Mantovaniová porodila císařským řezem, protože chlapec neměl v mateřském těle dostatek kyslíku. Pomoc ale přišla pozdě a chlapeček, na kterého se sedmašedesátiletý operní pěvec zvlášť těšil, se narodil mrtvý.

Problémy drželi v tajnosti

"Luciano, teď se starej o svou dcerku," napomenula Pavarottiho jeho dobrá přítelkyně a dietn poradkyně Andrea Stratová, napsal dnešní list La Repubblica. "Luciano zahořkl, je to pro něj těžká zkouška. Musíme ho chápat," podotkla přítelkyně. Zatímco se Mantovaniová zotavuje z porodu v Boloni, vousatý "tenorissimo" podle deníku pendluje mezi svým domem v Modeně a klinikou. Očití svědci ho líčí jako zlomeného muže. Pár držel do poslední chvíle problémy s těhotenstvím v tajnosti. "Těšíme se na dvojčata, chlapce a holčičku," prohlašovali. Hořkou pravdu si nechali pro sebe. Podle gynekologa Luciana Bovicelliho trpěla Nicolette poměrně vzácnou komplikací. "Už po několika týdnech bylo zřejmé, že se vyvinuly tři placenty na dvě embrya. Z třetí placenty se vytvořil vřed, který mohl ohrozit obě děti i život matky," řekl lékař. V Itálii zatím takový případ není známý.

Lékaři doporučovali těhotenství přerušit

Přestože odborníci doporučovali přerušení těhotenství, Mantovaniová se rozhodla děti donosit. Pavarotti byl porodu ve 32. týdnu těhotenství přítomen. Když se dozvěděl o mrtvém děcku, zhrouceně usedl do křesla. Pavarotti, který má z manželství s bývalou ženou Aduou tři dcery ve věku 35, 38 a 40 let a má také jednu vnučku, se na mužského potomka zvlášť těšil. Minulý rok nebyl pro Pavarottiho šťastný. Během několika měsíců mu zemřeli oba rodiče a profesně se mu také nevedlo, protože mu občas selhával hlas. Známé vysoké C už nevyzpíval. Navíc musel v Itálii před soud kvůli daňovému úniku, ale byl osvobozen.

Reklama

Související témata:

Související články

Pavarottiho partnerka na klinice

Nicoletta Mantovaniová, přítelkyně slavného tenoristy Luciana Pavarottiho, byla převezena na kliniku v Bologni, kde čeká na porod dvojčat - chlapce a holčičky....

Jedno z Pavarottiho dvojčat zemřelo

Nicoletta Mantovaniová, družka italského operního pěvce Luciana Pavarottiho, přivedla na svět dvojčata, děvče a chlapce, který hned po porodu zemřel.

Výběr článků

Načítám