Hlavní obsah

Parkoval tam každý den 22 let, teď Skotovi přišla pokuta

Do sporu se skotskou policií se dostal Mark Shrimpton. Důvodem je pokuta za parkování, s kterou se odmítá smířit. Lísteček mu totiž policisté nechali za stěračem auta, které parkuje před vlastním domem a po dobu 22 let s tím nebyl žádný problém. Až doteď.

Foto: Profimedia.cz

Pokuta za parkování (Ilustrační foto)

Článek

Mark Shrimpton bydlí poblíž skotské vesničky Mouswald na jihozápadě oblasti Dumfries. Své auto parkuje před domem, protože uvnitř pozemku už má auto jeho manželka a jeho dcera. Tahle zavedená praxe funguje už 22 let.

Aby ubránila pro manžela parkovací místo, hazardovala s vlastním životem

Koktejl

To se ale nyní změnilo. V polovině ledna se jednoho rána probudil, došel k vozu a chtěl jet do továrny Alpha Solway v Annanu, kde pracuje. Zjistil, že má za stěračem pokutu. Podle Markových slov přitom po silnici, kde má svůj vůz zaparkovaný, jezdí dvakrát denně policejní auto a dosud s tím nebyl žádný problém.

„Na lístku s pokutou stálo, že jsem měl zaparkovaný vůz na veřejné komunikaci a v noci jsem na něm neměl zapnutá výstražná světla. Ale já tu parkuju 22 let a dosud s tím nebyl žádný problém,“ rozčíleně vysvětloval pro skotská média.

Se svou pokutou se obrátil na policii, aby mu vysvětlili, jestli od teď musí parkovat jinde, nebo jestli je vše v pořádku. A pokud je vše v pořádku, tak žádal o zrušení pokuty. Dozvěděl se však pouze, že pokud chce s pokutou něco dělat, tak se musí obrátit na soud.

Reklama

Výběr článků

Načítám