Hlavní obsah

Paraziti požírali muži tkáň v hlavě

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdravotní problémy si z cest po exotických zemí přiveze čas od času leckterý turista. Velkou smůlu však měl Aaron Dallas z amerického státu Colorado, který si z putování po Střední Americe přivezl larvy střečka, které mu požíraly tkáň pod kůží hlavy. Nejdřív měl pocit, že blázní, protože slyšel podivné zvuky ve své hlavě. A když se dotkl zátylku, cítil proudící krev.

Článek

Až po několika dnech lékaři zjistili, že původem jeho domnělých halucinací jsou larvy parazitického střečka druhu Dermatobia hominis.

"Dal jsem si ruku dozadu a cítil je, jak se hýbají. Myslel jsem si, že je to krev protékající mou hlavou. Dokonce jsem je byl schopen slyšet. Ve skutečnosti jsem si myslel, že blázním," vyprávěl Dallas.

První diagnózu ošetřující lékař neprovedl správně. Poslal muže domů s tím, že má pásový opar. Jenže léčba nezabírala a podráždění a puchýřky se zhoršovaly. Teprve později mu v nemocnici z otevřené rány vyňali první larvu.

Co je to střeček:

Jedná se o velkou mouchou. Larvy tohoto dvoukřídlého hmyzu prodělávají vývoj v podkoží, nosních dutinách a hltanu přežvýkavců, případně koní, hlodavců a zajícovců nebo v trávicím ústrojí lichokopytníků.

Lékař ho po objevu larvy poslal na oddělení parazitárních onemocnění. Larvičky si nakažený přivezl z návštěvy středoamerického Belize. "Už nemám v hlavně žádnou, ale manželka mě tím zlobí pořád," dodal Aaron Dallas.

Reklama

Výběr článků

Načítám